Doorlopend Krediet

468x60

geld-lening doorlopendEen doorlopend krediet is een lening waarbij je boetevrij kunt aflossen en steeds weer kunt opnemen. Bij deze lening is het mogelijk om het bedrag dat je geleend hebt steeds weer in zijn geheel of gedeeltelijk op te nemen tot aan het bedrag dat je met de leningaanbieder hebt afgesproken. Er zal rente in rekening worden gebracht over het openstaande saldo.

Geen afgesproken aflosperiode

Bij een doorlopend krediet wordt er doorgaans geen periode, waarbinnen het doorlopend krediet moet worden terugbetaald, afgesproken. Je kunt dus uiterst flexibel op het doorlopend krediet blijven aflossen en geld opnemen wanneer je maar wil. Vooraf weet je dus niet hoe het verloop van het doorlopend krediet zal zijn.

Financiële buffer

Als je altijd wat geld achter de hand wil hebben, heb je met een doorlopend krediet altijd een financiële buffer voor de momenten dat je het goed kunt gebruiken. Je betaald hiervoor iedereen maand een stukje aflossing en uiteraard ook de rente. Door de aflossing veranderd de aflosperiode van het doorlopend krediet continu. De periode veranderd namelijk weer wanneer je wat geld zult opnemen of weer aflost op het krediet.

Als je niet altijd vast wilt zitten aan deze financiële verplichting, dan zul je steeds moeten aflossen op het doorlopend krediet en iedere maand op tijd betalen. Als je dit niet doet zal de schuld blijven staan. Het is dus belangrijk dat je op tijd de lening afbetaald.

Doorlopend krediet volgens wikipedia“Doorlopend krediet is een bankterm voor een consumptieve kredietvorm waarbij de leensom gedurende de looptijd telkens weer geheel of gedeeltelijk kan worden opgenomen. Over het openstaande saldo van het krediet wordt rente in rekening gebracht. ” Bron – Wikipedia