Leningaanbieders

voordelig-geld-lenen Een leningaanbieder houdt zich bezig met het verstrekken van leningen aan consumenten. Het is hierbij ook de taak van de leningaanbieder om te voorkomen dat men meer geld leent dan dat men daadwerkelijk terug kan betalen. Hierom zijn leningaanbieders verplicht om jou informatie over de voorwaarden van lenen te verstrekken.

De leningaanbieder

Bij het aanvragen van een lening kom je uiteindelijk altijd terecht bij een leningaanbieder. Dat is namelijk de aanbieder van de leningen waar jij je geld van krijgt. Alleen wanneer hij een vergunning heeft mag een leningaanbieder geld uitlenen. Dit staat ook voorgeschreven in de WFT (Wet Financieel Toezicht). Of een leningaanbieder over een dergelijke vergunning beschikt kun je zelf controleren.

Geld lenen bij de bank

Je kunt, naast het lenen van geld bij leningaanbieders, natuurlijk ook gewoon geld lenen bij een bank. Deze hanteren echter wel vaak hogere rentepercentages. Banken werken doorgaans ook vaak met tussenpersonen zoals autogarages. Mocht je een lening nemen bij het autobedrijf, dan loopt de lening waarschijnlijk via een bank. Het autobedrijf is dan de tussenpersoon.

468x60