Persoonlijke Lening

468x60

voordelig-geld-lenen persoonlijkBij een persoonlijke lening wordt er een bedrag geleend voor het doen van een grote aankoop, bijvoorbeeld voor een boot of een auto. Aangezien een boot of auto doorgaans niet enorm lang meegaan, wordt de looptijd van de lening van tevoren beperkt.

De rente van de lening die je aangaat

De rente zal tussentijds niet worden gewijzigd waardoor deze op een van tevoren afgesproken hoogte blijft. Met een persoonlijke lening weet je dus precies waar je aan toe bent, wat een groot voordeel is. Op deze manier wordt namelijk gewaarborgd dat je voor iets, dat allang bij het grofvuil ligt, niet alsnog jarenlang betaald.

De beperkte looptijd

We nemen als voorbeeld een tien jaar oude auto die het aantal kilometers op de teller al rond is geweest. Aangezien deze auto ongeveer 25 jaar meegaat, is een lening met een beperkte looptijd het meest verantwoord. Het grote voordeel van een persoonlijke lening is dat je altijd weet wat je te wachten staat. Vooraf is er namelijk al de duidelijkheid wat de maandelijkse lasten zullen zijn over de gehele periode.

Persoonlijke lening volgens Wikipedia

“Persoonlijke lening is een bankterm voor een consumptieve kredietvorm waarbij de leensom in een keer wordt uitbetaald, en daarna met een vaststaande looptijd en rente wordt terugbetaald. De looptijd en rente worden in de leenovereenkomst vastgelegd, en kunnen gedurende de looptijd niet worden gewijzigd. Het verloop van de lening staat dan ook geheel vast.

De rentevergoeding die voor een persoonlijke lening in rekening wordt gebracht is hoger dan die bij een hypotheek (wegens het ontbreken van zekerheid) en lager dan bij een doorlopend krediet (wegens het ontbreken van renterisico).” Bron – Wikipedia