WOZ Krediet

voordelig-geld-lenen WOZWOZ krediet is een krediet dat speciaal bedoeld is voor huizenbezitters. Bij het afsluiten van het krediet, wordt de overwaarde van het huis (WOZ) als onderpand gebruikt. Hierbij is het wel een voorwaarde dat het huis als hoofdverblijfplaats dient. Voor een tweede hypotheek is in vele gevallen het WOZ krediet een erg goed alternatief. Je hoeft namelijk niet naar de notaris en betaald een lagere rente. Daarnaast betaal je in de meeste gevallen geen afsluitprovisie. Diverse kredietverstrekkers bieden het WOZ krediet aan. Je hebt daarnaast geen taxatierapport nodig voor het afsluiten van het krediet. De WOZ opgave van de gemeente is hiervoor voldoende. Wel wordt er gekeken hoe je betalingsverleden er uit ziet en of je een BKR notering hebt.

Overwaarde Woning

De hoogte van het WOZ krediet wordt gekoppeld aan de overwaarde van je woning. Vervolgens kent het krediet dezelfde afspraken als bij een doorlopend krediet. Ook wordt het WOZ krediet bij het BKR te Tiel geregistreerd. Met de kredietverstrekker wordt op basis van de WOZ waarde een maximaal te lenen bedrag bepaald. Vervolgens kun je tot dit afgesproken limiet onbeperkt geldbedragen opnemen, wanneer je maar wilt. Je betaald, net zoals bij een doorlopend krediet, een vast bedrag aan aflossing en rente per maand. Ook bij het WOZ krediet is de rente variabel en betaal je alleen rente over het bedrag dat nog openstaat. Het staat niet vast wat de looptijd van het krediet is, je beslist namelijk zelf hoe lang je over de terugbetaling wil doen.

Je bent niet verplicht om het opgenomen geld in je woning te steken. Zodra je dit wel doet, is de rente die je over dat bedrag moet betalen, van de belasting aftrekbaar. Wanneer je het geld aan andere zaken dan je woning besteedt, is er uiteraard geen fiscale aftrek.

Je gebruikt de overwaarde op je huis voor het afsluiten van het WOZ krediet. Deze waarde geldt vervolgens als onderpand voor de lening, waardoor je profiteert van een lagere rente dan bij een tweede hypotheek of ander soort krediet. Je kunt wel in de problemen komen wanneer deze waarde daalt, aangezien de overwaarde van je huis is gekoppeld aan dit krediet. Je moet daarom goed oppassen voor dalende huizenprijzen en er zeker van zijn dat je woning een stabiele waarde heeft.

468x60